Eva Kasbergen (1985) woont in Hilversum en is na haar studie fotografie aan de kunstacademie St Joost in Breda werkzaam op verschillende vlakken binnen de fotografie. Ze reist, schrijft, fotografeert en doceert. Zo combineert zij het beste van verschillende werelden.

Kenmerkend voor haar vrije werk zijn de altijd terugkerende zelfportretten, een langlopende serie waaraan zij al werkt sinds het tweede jaar van haar studie. Hierin gebruikt zij de wereld om haar heen als haar eigen decor. Door zichzelf in het landschap te plaatsten krijgen haar foto’s een verhalend, bijna filmisch karakter. Eva is altijd op zoek naar dat ene juiste moment. Een doodgewone plek kan op het goede tijdstip, met het beste licht ineens heel bijzonder worden. Dan is fotobewerking niet eens nodig. Wanneer je op de juiste tijd op de perfecte plaats bent kun je magie creëren en zo de werkelijkheid overstijgen. Precies dat spel vindt zij zo mooi aan de fotografie.

Haar werk was o.a. te zien in Gemeentemuseum Den Haag, Museum Hilversum, Compagnietheater Amsterdam, Comenius Museum Naarden, Trouwgebouw Amsterdam, Tropen Museum Amsterdam en VondelCS Amsterdam. Museum Hilversum kocht in 2016 drie werken aan voor de permanente collectie.

Naast het maken van zelfportretten reist Eva graag de hele wereld over. Dan schrijft en fotografeert ze. Ze laat zich graag inspireren door nieuwe plekken en onbekende oorden. De series die zij maakte in o.a. Cuba, Rusland, Oekraïne, Amerika en Oost Europa werden gepubliceerd in verschillende kranten en tijdschriften.

Eva werkt in opdracht aan hele uiteenlopende fotografie projecten. Van portret tot architectuur. Zo fotografeerde zij bijvoorbeeld voor Humanitas, Stichting Rietveldprijs. Architectuur Lokaal, Tangram Architekten, de Fotoschool, Gemeente Hilversum, Dudok Architectuurcentrum e.a.

Eva-Kasbergen-About.jpg