Cursus Fotografie - Reportage- en Documentairefotografie

Start Cursus Reportage- en Documentairefotografie

Op  dinsdag 22 januari start de cursus reportage- en documentairefotografie. Als je met beeld een verhaal wilt leren vertellen dan is onze cursus reportage- en documentaire fotografie iets voor jou. De specifieke vaardigheden en inzichten die komen kijken om een gebeurtenis vast te leggen, of sociale thema’s in beeld te brengen, worden in onze cursus behandeld.
We verdelen de cursus in theorie- en praktijklessen.

Theorie
Tijdens de theorielessen krijg je uitleg over technieken en methodes die je zult gebruiken tijdens het fotograferen op locaties.

Praktijk
We gaan in 2 praktijklessen op pad met de camera om gebeurtenissen vast te leggen: actie, sfeer, interactie en emotie van mensen.

Bij de werkbesprekingen wordt er gelet op het gebruik van techniek, compositie en welke invloed die hebben op de zeggingskracht van je foto’s. Daarna werk je aan een eigen project. Bepaal zelf het thema waar jij je visie op wilt geven. We bespreken hoe je het project kunt starten. Zo leer je eigen ideeën om te zetten in een goede, sprekende foto serie. Voorwaarde om deze cursus te volgen is dat je de camera al goed beheerst.

Cursusduur:
6 lessen plus 2 bijeenkomsten (inrichten en opening expo).
Theorie/bespreeklessen zijn op een avond van 19.00-21.00 uur,
2 praktijklessen zijn op zaterdag of zondag van 14.00-16.30 uur.

Kijk voor meer informatie op de website www.blinkfotografie.com